Etusivu Aloitus Kontrollit Metodit Muuttujat Ohjausrakenteet Silmukat Matematiikka Debuggaus Virheenkäsittely Vuorovaikutus Valikot Tiedostonkäsittely Ikkunat Leikepöytä Drag and Drop Tiedostopäätteet Linkkejä Harjoitukset

Visual Basic 6 kurssi

Tämän Visual Basic 6 www -sivuston on tuottanut Ville Rontti VIRVE -projektille.

Mitä sivustolla käsitellään

Sivusto on tarkoitettu johdannoksi Visual Basic -ohjelmointiin. Aloitamme alkeista eli opettelemme käynnistämään itse Visual Basic 6 -ympäristön, teemme yksinkertaisia ohjelmia ja valmistaudumme pikkuhiljaa yhä monipuolisten ohjelmien tekemiseen. Lopuksi teemme yhden isomman kokonaisuuden, esim. valokuva-albumigeneraattoriohjelman.

Visual Basic 6 käynnistys, projektityypin valinta
Kuvassa Visual Basic 6 käynnistettynä.

Kuinka sivustoa voi/kannattaa käydä läpi

Suositeltavin tapa on käydä sivusto järjestyksessä läpi, aloittaen alusta mennen loppuun saakka. Toki jos tiedät jo jostain aiheista tai haluat lisätietoja tietystä asiasta, voit "hypätä" suoraan em. kohtaankin.

Sivustolle on koottu teoriaa, teoriaan liittyy esimerkkejä ja harjoitustehtäviä (ratkaisuineen). Suositeltavin tapa on lukea teoria, kokeilla teoriaan liittyvät esimerkit ja tehdä harjoitustehtävät.

Teoria on kirjoitettu esimerkin mukaisesti:

Tässä teoriaa VB6:sta.

Toimenpiteet jotka sinun tulee tehdä on esitetty seuraavasti:

Lisää Command -painike lomakkeelle.

Ohjelmakoodi esitetään seuraavasti:

Private Sub Form_Load()
    MsgBox "Hei maailma!"
End Sub

Jos näet jossakin alleviivatun tekstin, vie hiiren kursori tekstin päälle ja saat em. asiasta tarkemman selitteen. Katso alla olevasta kuvasta lisätietoja:

Alleviivattu teksti ja sen lisäselite
Alleviivattu teksti lisäselitteellä.

Visual Basic:n ja MSDN:n asentaminen

Tässä ohjeessa ei käsitellä Visual Basic:n asentamista. Huomaa, että sinun kannattaa asentaa vähintään Visual Basic Professional -versio, jotta pystyt tekemään tällä sivustolla läpikäytävät asiat. Toinen huomio koskee ns. service pack:eja, kannattaa asentaa viimeisin "korjauspaketti" joka on 9.11.2004 versio 6, löytyy mm. täältä.

Muista asentaa myös MSDN joka sisältää Visual Basic:n ohjeet.

Ohjeet

Visual Basic:ssa on kattavat ohjeet joihin pääset käsiksi napsauttamalla F1 -painiketta. Jos tekstissä viitataan ohjeeseen, tarkoitetaan sillä nimenomaan MSDN:n ohjeita.